2 Mayıs 2009 Cumartesi

Al Horford'un Sakatlık Anı

http://i.cdn.turner.com/nba/nba/multimedia/photo_gallery/0904/hawks.heat.game5/images/10.jpg


Hawks - Heat serisinin 5. maçında Al Horford Dwyane Wade ve James Jones arasında işte böyle sakatlanmıştı. Bu sabaha karşı 98 - 72 Heat'in üstünlüğüyle biten karşılaşmada Horford'un yokluğunu epey hissetti Atlanta Hawks. Tamam gerçekçi olalım 41 sayı atan Wade'i gene de durduramazlardı ama belki de bir vites küçültme şansları olabilirdi. Serinin son maçı Pazar saat 20.00'de.

Tyrus Thomas'ın Playoff Ruhu

http://i.cdn.turner.com/nba/nba/multimedia/photo_gallery/0904/celtics.bulls.game5/images/2.jpg


Celtics'te Garnett'in sakatlığı ardından gözler uzun rotasyonundaki diğer oyunculara çevrilmişti. Ve Celtics'te sakatlıktan kaçmayı başarmış ender uzunlardan biri olan Glenn Davis gerçekten de kendisinden beklenmeyen bir performans koyarak ona güvenenlerin yüzünü kara çıkartmadı. Karşısında da onun bu serideki en zorlu rakiplerinden olan ve atletik maharetleriyle bilinen ama her nedense serinin son maçlarına doğru giderek düşüş gösteren bir performans çizen Tyrus Thomas'ın çığlıkları var.

Roy'un Cesareti

http://i.cdn.turner.com/nba/nba/multimedia/photo_gallery/0904/blazers.rockets.game5/images/02_blazers.jpg

Brandon Roy'un gitgide gelişen penetre yeteneğinden bir örnek.

NBA'de henüz sadece 4. yılına giren Portland'ın süper yıldızı Brandon Roy 4 yılda 2 kere All-Star olmayı başardı, ki zaten ilk senesinde de 'Yılın Çaylağı' ödülünü kapmıştı. İlk zamanlarda kimse ona aldırış etmese de ben her zaman onun önümüzdeki yıllarda NBA'in sayılı skorerlerinden olacağını düşündüm. Bu pozisyonda da bir süper yıldız çılgınlığı yaparak kendisinden 30 cm uzun olan Çinli pivot Yao Ming'in üstüne giderek sayıyı buluyor.

Celtics - Bulls Eşleşmesinde Son Düello!

[2009+Playoffs+Game+4+Bulls+Celtics+-+Ben+Gordon.jpg]

Oynanan 6 maçta tam 7 kere uzatma gördüğümüz Boston Celtics - Chicago Bulls eşleşmesinde artık sona gelindi. Daha playoffların ilk turundan böyle büyük bir mücadele içine giren 2 takımdan hangisi evine dönerse dönsün gerçekten ikisine de yazık olacak. Geçen senenin şampiyonu Celtics, inatçı Bulls'a karşı bu gece TSİ 03'te TD Banknorth Garden'da son bu seri için son savaşını verecek. Buraları çok iyi bilen Boston'ın seyircisinin desteğini de arkasına alarak son ana kadar mücadelenin bitmeyeceği maçta son yumruğu vuran taraf olacağını ve Orlando'nun karşısına geleceklerini düşünüyorum.

Portland - Houston Serisinde # 4 Luis Scola

[2009+Playoffs+Game+2+Rockets+Blazers+-+Luis+Scola.jpg]


Playofflar başlamadan önce dediğimiz gibi Portland'ın bu seride bir avantajı bir de dezavantajı vardı. Genç ve dinamik olmaları onlara avantajı getirebilirdi, ancak playofflarda tecrübe ve oyun zekasının da her zaman playofflarda bu değerlere sahip olan takımların Portland gibi takımlara üstünlük sağlayabileceğini söylemiştik. İşte Houston Rockets'da bu oyun zekası değerinin mihenk taşı diyebileceğimiz oyuncu Luis Scola.

Yıllarca İspanya'da en üst düzeyde basketbol oynamış olan Arjantinli Scola, genç bir takıma karşı nasıl bir strateji izlenmesi gerektiğini bu seride adeta bir basketbol dersi gibi gösterdi. Sonuçta da 4 - 2 ile Houston, Portland'ı evine gönderdi. Seneye çok daha sağlam bir Portland bekliyorum, tabi Oden sağlam olursa...

Utah İçin Playofflardaki Tek Güzel Hatıra!

[2009+Playoffs+Game+3+Lakers+Jazz+-+Deron+Williams+-+Game+Winning+Shot.jpg]

Utah'ın son sıradan katıldığı 2009 NBA Playofflarından onlara kalan tek güzel hatıra, serinin 3. maçında Salt Lake City'de son saniyede Deron Williams'ın yukarıdaki kareden sonraki anda bulduğu basketle kazandıkları tek maç oldu. Artık televizyon karşısındalar..

29 Nisan 2009 Çarşamba

Brad Miller'da Havaya Girmiş Gibi!

http://i.cdn.turner.com/nba/nba/multimedia/photo_gallery/0904/celtics.bulls.game5/images/6.jpg


Takas döneminin sonlarına doğru Bulls'a gelmeden önce ligin en kötü takımı Sacramento'da basketbolu tamamen unuttuğu söylenen, Sacramento'nun pota altının onun sayesinde bir tren yoluna döndüğü söylenen Brad Miller sanki Chicago ile beraber biraz eski günlerine dönmüş gibi...

Doc Rivers'ın Yanındaki Gizli Koç!

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/3be53b91211af5a2c22572a40054ebb5/c9bb0d4f00680fb9c22575a70026021d/BS_Blob/1.1664?OpenElement&FieldElemFormat=jpg


Resimde en sağda gördüğünüz takım elbiseli adam cezalı veya hafif bir burkulma benzeri sakatlığa sahip olduğu için kenarda durmuyor. Kendisi pek fazla hissetmeyip aldırış etmese de neredeyse basketbol kariyerini zora sokacak bir diz sakatlığı olduğu için orada Garnett. ( Diz sakatlıkları en kötü sakatlıklardandır. ) Ama Garnett serinin ilk maçından bu yana kenarda durmak bilmiyor, Doc Rivers yanında neredeyse takımla alakasız biriymiş konumunda gözüküyor desek yeridir. Ki serinin yanlış hatırlamıyorsam 3. maçında bir ara Doc Rivers molada konuşmayı bırakmış ve artık Garnett Paul Pierce, Ray Allen gibi oyunculara taktik bilgiler veriyordu.

İşte burada T-Mac ile Kevin Garnett farkı belli oluyor. Şu yazımızda aktarmıştık Mcgrady'nin takımının playoff durumuyla ilgili yorumlarını. T-Mac iyi dileklerini belirtip takım elbisesiyle lütufla maçlara gelirken, Garnett ise ayakta bile çok fazla durmaması gerekirken gelip hoplayıp zıplayıp arkadaşlarını alevlemeye çalışıyor, onlara koçluk yapıyor.

28 Nisan 2009 Salı

Kobe Seriyi Bitirdi!

http://i.cdn.turner.com/nba/nba/multimedia/photo_gallery/0904/lakers.jazz.game5/images/noahgraham.jpg


İlk 3 maçta pek fazla ön plana çıkmayı tercih etmeyen Kobe, Utah'a yenildikten sonra eleştiri oklarının kendine yöneleceğini hissetmiş olmalı ki ardından oynanan 2 maçta da sahaya damgasını vurdu. 4. maçta 38 sayı atan Kobe bu maçta ise 31 sayı 4 asist 4 de top çalmayla oynadı. Böylece serisini Cleveland'ın ardından bitiren ilk takım Lakers oldu. Kobe'nin yanında Odom'un playofflarda yükselen performansı da bu maçta 26 sayı 15 ribaund ile devam etti. Lakerslılar artık Houston - Portland ( 3 - 1 ) eşleşmesinden gelecek takımı bekliyorlar.

Milli oyuncumuz Mehmet Okur'un da sakatlığının etkilerinin ise geçtiğimiz maça göre ( 0 sayı 2 ribaund ) daha azaldığı görüldü. Tabi artık Utah takımını uzun bir yaz dönemi ve televizyonlarının karşısında izleyecekleri bir sürü playoff maçı bulunuyor.

Denver Playoff Ruhunu Deldi Geçti!

http://i.cdn.turner.com/nba/nba/multimedia/photo_gallery/0904/hornets.nuggets.game4/images/3.jpg


Playofflar geldiği zamanlarda ben de dahil çoğu kişi savunmaların kat kat daha sertleşeceğini, her top için can alıp can verileceğini söyleriz. Ama Denver, New Orleans'a öyle bir acımasız davranmış ki ortada ne playoff sertliği kalmış ne de NOH savunması. Tamam, Denver'ın bu turda favori olduğunu, NOH'daki oyuncuların çoğunun düşüş dönemi geçirdiği biliyorduk da playoff gibi bir ortadam tam 58 sayı fark atmak da her takımın harcı değildir elbet. Serinin 3. maçında Chris Paul'ün ilk 2 maçta karşılaşmayı domine eden Billups'ı 32 sayı 12 ribaundla tam ikiye katlaması NOH için bir ışık verse de gene de 121 - 63 'lük sonuçran kaçamadılar.

Denver zaten turu geçeceğini belli etmişti ilk 3 maçtaki tabloyla. Ama bu maçın ardından son maçı da kazanıp turu geçtikleri tarihte muhtemel rakipleri Dallas olacak gibi gözüküyor. ( Dallas 3 - 1 Spurs ) Dallas her ne kadar Spurs karşısında pek zorlanmasa da, karşılarına Denver geldikten sonra ben Nuggets'ı batı finali için Lakers'ın müstakbel rakibi olarak görüyorum.

27 Nisan 2009 Pazartesi

Orlando'yu Son Saniyede Hedo Kurtardı!

[hedoo.jpg]

Playoffların en zayıf rakibi olarak gösterilen 76ers Orlando'yu beklenenden çok daha fazla zorlayacak gibi gözüküyor. Ama bundaki en büyük etken açıkca belli ki benchin katkısı. 76ers'ta çok fazla skor opsiyonu olmamasına rağmen tam 6 oyuncu çift hanelere ulaşırken, Magic'te ise ilk 5 hariç atılan toplam sayı sadece 5. Orlando eğer işini son saniyelere bırakmaya devam ederse beklenmeyen bir süprizle karşılaşabilirler.

Mikki Moore + Marbury <<< Posey + PJ Brown

http://cache.boston.com/bonzai-fba/Globe_Photo/2008/05/18/1211155914_2320.jpg

Rondo Mu Rose Mu?

http://cache.daylife.com/imageserve/0bHHbVM7Pu0tl/610x.jpg

Blogger Templates by OurBlogTemplates.com 2008