18 Nisan 2009 Cumartesi

2009 NBA Playoffları İlk Tur Portland - Houston Rockets Eşleşmesi

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/7/74/Portland_Trail_Blazers.svg/205px-Portland_Trail_Blazers.svg.png http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/2/28/Houston_Rockets.svg/250px-Houston_Rockets.svg.png



http://photos.oregonlive.com/photos/oregonian/a4fbdc225007b6fc0d5d0af3a1c110e6.jpg


Daha önce şu yazımızda Mcgrady'nin takım arkadaşlarına ilettiği iyi dileklerini ve rahatlığını sizlerle paylaşmıştık. Aslında Rockets bu seri süresince Mcgrady'nin olduğunun yarısı bile rahat uyuyamayacak gibi gözüküyor. Bu seri tam anlamıyla bir 4. - 5. karşılaşmasının anlamını yansıtıyor dersek yanlış olmayacaktır. Houston'ın geniş kadrosu, Portland'ın enerji dolu gençlerine karşı bir hayli zor bir seri geçirecek gibi gözüküyor.

Portland'daki en büyük soru işareti NBA'e ilk adım attığı günden beri sakatlıklardan yakınan Greg Oden tabi ki. Büyük umutlarla draft edilen, yeni bir Shaq' Oneal denilen Oden'ın ne kadar sağlıklı kalacağı Portland'ın bu eşleşme ve bu seriyi geçtiği takdirde playoffun genelindeki gidişatını belirleyecek en önemli etmen olacaktır. Karşı tarafta Yao Ming gibi bir dev adam varken hiçbir takım bir tek Przybilla ile 5 numara savunması yapmak istemez tabi ki. Oden sağlıklı kalır ve Yao Ming'in karşısına gelebilirse, Portland tabi ki Ming'i durduramaz ancak en azından onu yorar, yavaşlatır ve de Houston hücumlarını daha zor duruma sokarlar.

Uzun rotasyonunda Portland'ın bir diğer kritik ismi LaMarcus Aldridge. Karşısına gelecek ilk isim ise Luis Scola. Aldridge iyi bir atlet olsa da takım içinde bir sürekliliği olmadığı ve oyundan çabuk düşebildiği için Portland 4 numara pozisyonunda çok büyük zaaflar yaşayabiliyor. Luis Scola gibi zeki bir oyuncunun da karşısında olduğunu düşünürsek Houston hücümları Scola ile çok fazla rahatlayabilir.

Zekilik demişken bir başka Avrupalı Rudy Fernandez'e geçelim. Fernandez'in İspanya Milli Takımı'nda ne kadar kilit bir isim olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak Portland'da önünde Brandon Roy olduğu için tam olarak ön plana çıkamıyor. Ancak bu seri süresince Roy ve Fernandez'in müthiş bir güç oluşturacaklarına inanıyorum. Son zamanlarda özellikle hücumda ne yaptığını bilmeyen Ron Artest'e karşı bu iki isiminde büyük üstünlükler kuracağı ve Portland'ın skor yükünün büyük bir bölümünü çekecekler gibi gözüküyor. Özellikle ikisinin bir arada sahada olduğu anlarda, Houston savunmada iyi bir konsantreyi yakalayamazsa çok zor anlar yaşayacaktır.

Brandon Roy'a ayrı olarak da bir paragrag açmak gerek aslında. Henüz kariyerinin başında olsa da adeta yıllardır NBA'deymiş gibi olgun bir oyun yapısına sahip. Ve daha şimdiden gerçek bir yıldız seviyesine yavaş yavaş çıkmaya başladı. İki senedir Allstar'a seçilerek de bunun en büyük kanıtını gösteriyor. Brandon Roy bu olgun oyununu Playofflarda da sürdürürse Houston savunmasının başını çok ağrıtacak gibi gözüküyor.

Son olarak üstünde durmak istediğim iki oyuncu var. Bunlardan biri Shane Battier diğeri ise Brent Barry. Houston'ın bu iki 3 numarası playofflarda kritik noktalarda yer alacak gibilir. Battier hem hücum hem savunmadaki oyunu bilerek oynaması ve oyunun her anında doğru hareketi yapabilme yeteneği Houston'ı 3 numara pozisyonunda Portland'a karşı üstün duruma sokuyor. Brent Barry'nin ise bilindiği gibi en büyük silahı şutudur. Barry eğer bu seride sadece şut atmayı seçmeyip savunmada da yeterli direnci gösterirse zaten tecrübe ve takım kimyasıyla ağır basan Houston bu seriyi rahat şekilde geçebilir.

Ama tabi Houston'da Portland'da olmayan önemli bir şey var. İstek ve hırs. Portland eğer gençliğinin verdiği bu istek ve heyecanı doğru şekilde oyununa yansıtırsa ilk senelerinde de olsa plaoffda bir yerlere gelebilirler. Şayet heyecanın dozajını ayarlayamayıp gereksiz yere sürekli yüksek tempoda bir basketbolu seçerlerse onlar için bu seri büyük bir hüsranla sonuçlanır.

Roy'un olgun oyunu ve Portland'ı dinamizmi sayesinde biraz da sürpriz düşünerek Portland'ın bu seriyi tüm dezavantajlarına rağmen 4 - 3 geçeceğini düşünüyorum.

2009 NBA Playoffları İlk Tur Mavericks - Spurs Eşleşmesi

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/9/97/Dallas_Mavericks_logo.svg/243px-Dallas_Mavericks_logo.svg.png http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/a/a2/San_Antonio_Spurs.svg/250px-San_Antonio_Spurs.svg.png


http://lh6.ggpht.com/_fo4CG3MTjFY/RJFVRP40ABI/AAAAAAAAL9c/rbTAXDprwb8/060522_duncan_hug_nowitzki_2_gt.jpg




Tıpkı Detroit gibi playoff gediklisi bir başka takım da San Antonio Spurs. Tabi Spurs'ün durumu Ginobili'nin sakatlığından sonra Detroit'ten çok daha kötü bir konumda gözüküyor. Duncan'ın NBA'e gelişinden sonra bir tek 2001 hariç, 1999 - 2003 - 2005 ve 2007 olmak üzere tam 4 şampiyonluğu bulunuyor Spurs'ün. Ve bu tek sayılı yıllarda gelen şampiyonluklar Spurs'ün 2009 yılında da şampiyon olacağı yönündeki esprilere de malzeme alıyor. Aslında bu şakaların yanında benim de elim biraz önceki rakamları yazarken 2007 yerine 2009'a gitti. Gerçekten de Spurs'ün bir şampiyonluk çekimi var gibi gözüküyor. Ama tabi bu kez bunun olması için ufak değil epey büyük bir mucize gerekli gibi gözüküyor.

Aslında Cleveland ve Chicago'da gördüğümüz gibi Spurs'te de Allstar döneminde gelen Gooden'ın katkısı çok büyük bir yere sahip. Daha doğrusu Gooden'ın yaptıkları takımın çehresini çok değiştiriyor. Bu seride de karşısında Nowitzki'yi bulacağı için gene yapacağı her hareket maçın gidişatına anında etki edebilir. Tim Duncan içeride Dampier, Brandon Bass gibi sert bir oyuncularla adeta güreşirken Gooden'ın hem savunmadaki sertliği hem de hücumdaki katkısı Spurs adına en kritik performanslardan olacaktır.

Aynı durum Mavericks'te de Josh Howard adına geçerli. Onun her maç değişkenlik gösteren performansı Dallas dengelerini adeta alt üst ediyor. Eğer bu turda da karşısına savunmacı olarak gelmesi muhtemel olan Bruce Bowen'a karşı yenilgiyi kabul edip hücumda sorumluluk kabul etmezse Dallas için bu tam bir facia olacaktır. Çünkü o zaman tüm hücumlar Nowitzki'nin üzerine kalıcak olup her ikili sıkıştırma ve baskıda Dallas hücumlarının çıkmaza girmesi en beklenen senaryo olarak gösterilebilir.

Guardların performansına bakacak olursak yaşlı kurt Jason Kidd gerçekten sezon boyunca çok önemli ve beklenmeyen bir performans kaydetti. Ama karşısında da Ginobili'nin sakatlığından sonra neredeyse takımının tüm hücumlarının mimarı olan ve çok olgun bir dönem geçiren Fransız Tony Parker var. Şimdiye kadar analiz ettiğimiz diğer playoff eşleşmeleri gibi bu eşleşmede de en kritik pozisyon 1 numara olacak gibi gözüküyor. Parker'ın hızı ve kıvraklığı Kidd'in tecrübe ve oyun zekasıyla ne derece yarışacak hep birlikte göreceğiz.

Dallas adına tüm sezon önemli işler yapan 6. adam Jason Terry'de bu eşleşmenin en kilit isimlerinden olacaktır. Hem 1 hem 2 numara oynayan Terry oyun düzeni içinde kalırsa belki de Dallas bu seriyi çok rahat geçebilir, ancak Terry oyuna girdiği zamanlarda sadece şuta dayalı bilinçsiz bir oyun sergilerse tecrübeli San Antonio alıştığı playoff ortamına tekrar kavuşabilir.

Alman yıldız Nowitzki ve ekibinin özellikle karşı tarafta Ginobili'nin yokluğunun avantajını çok iyi kullanacağını ve Spurs'e çok zor anlar yaşatacağını düşünüyorum. Dallas'ın seriyi 4 - 2 ile geçeceğini ancak normal sezonda da alt alta sıralanan bu iki takımın eşleşmesinin playoff ilk turunun en sert ve rekabetli serisi olup her maçlarının son ana kadar heyecan içermesini bekliyorum.

2009 NBA Playoffları İlk Tur Cleveland - Detroit Eşleşmesi

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/1/1e/Detroit_Pistons_logo.svg/300px-Detroit_Pistons_logo.svg.png http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/6/6a/ClevelandCavaliersMainLogo.svg/488px-ClevelandCavaliersMainLogo.svg.png



http://nbcsportsmedia3.msnbc.com/j/apmegasports/200903311920696474619-pf.widec.jpg



Bir yan da Lebron ve onun kurduğu krallık bir yan da ise yıllardır playoffların gediklisi olan Detroit Pistons. Ama ne artık Detroit o eski günlerinde ne de Cleveland ve Lebron'un şampiyonluğu bu kadar istediği bir dönemde ilk turdan havlu atma gibi bir fikirleri var.

İlk başta şunu söylemek gerekir ki tartışmasız olarak serinin kaderini belirleyecek isim Lebron James olacaktır. Çünkü onun ne kadar çok kazanmayı istediğini, yenilgiye asla tahammül edemediğini ve takımının en zor anlarında hiçbir zaman sorumluluk almaktan vazgeçmediğini hepimiz biliyoruz. Diğer hiçbir oyuncu bu seride Lebron kadar ne etki bırakacaktır ne de söz sahibi olacaktır.

Lebron'dan konuya girmişken karşısına gelecek Prince'ten de bahsetmeden etmeyelim. Tayshaun Prince gerçekten uzun kollarının da verdiği etkiyle NBA'in en iyi savunmacıları arasında gösteriliyor ki Detroit'in de en kilit isimlerinden biri. Ancak Prince'in her ne kadar kolları uzun olursa olsun ince fiziği de onun en büyük handikapı olacaktır. Zira karşısındaki Lebron James'in bir nevi tank olduğunu, en sert 5 numaralara karşı bile geri adım atmadığını hepimiz biliyoruz. Prince her ne kadar iyi bir savunmacı olursa olsun karşısındaki James'in bu şampiyonluk için ne kadar hevesli olduğu gözle görülür bir gerçek ve sanırım Prince'in yedeği olan Arjantinli Walter Herrmann bile kenardan gelip Lebron'a Prince ile beraber ikili savunma yapsalar gene de bu adamı durduramayacaklardır.

Detroit adınaysa hücumda Stuckey ve Hamilton'ın performansları çok büyük önem taşıyacak. Çünkü savunmada Lebronla didişecek olan Prince'in zaten hücumda gücü kalmayacağı için kısa rotasyonu da pek geniş olmayan Pistons'ın pek fazla hücum eli kalmayacak. Aslında Richard Hamilton'ın karşısındaki Delonte West'e tam 10 santimlik bir avantajı var. Hamilton'ın kıvrak oyun zekası ve bu avantajıyla Detroit için hücumlarda vazgeçilmez seçim olacağını düşünüyorum.

Sanırım bu serinin en çok sert geçeceği ve kemik seslerinin en çok duyulacağı pozisyonu 4 numaralar olacaktır. Bir yanda tecrübeli McDyess ve patlamaya hazır Maxiell, bir yanda ise Varejao ve yılların savunmacısı Ben Wallace. 4 isimde adeta savunma da birbirlerinin gözünün yaşına bakmayacaklardır. 4 numaradaki bir diğer isim olan tecrübeli ve bu takıma adeta joker olarak alınan Joe Smith'in de bu kıyasıya mücadele sırasında çok önemli işler atacağı su götürmeyen bir gerçek.

NBA'de bu sezona kadar hiçbir zaman böyle bir hedefi olan takımda yer almayan Mo Williams ise genç Stuckey karşısında gerçek bir imtihana çıkacak. Bu sezon tam 81 maçta görev alan evet yanlış okumadınız yani sezonun tamamında görev alan Mo Williams yıllardır Milwakuee gibi bir ortalama takımdan bir anda şampiyonluk hedefi olan Cleveland'a gelince kıymeti bin kat arttı desek yanlış olmaz. Ancak Chauncey Billups'ın gidişinden sonra 1 numarayı çok başarılı bir şekilde idare eden Stuckey ona fizik olarak çok sağlam kalacağı için Williams'ın normal sezondaki gibi oynamasının zor olduğu kanaatindeyim.

Tabi şu ana kadar bahsetmediğim ama çoğu kişinin heyecanla beklediği bir isim vardır. Allen Iverson. Evet, yazımda ondan hiç bahsetmedim, çünkü sakatmış (!) Iverson. NBA'e ilk girdiği günden beri en başarılı skorerlerden biri olarak gösterilen Iverson Detroit gibi bir disiplin ve düzen takımı içinde kaybolup gitti. Ve playoff gibi bir dönemde bir anda ortaya çıkan sakatlığıyla
Michael Curry adeta Iverson'ı istemediğini belli etti. Belli ki Iverson seneye yolcu. Ama Iverson hiç değilse bu playoff döneminde konsantre olup tekrar eski formuna kavuşmayı denemek için bir şans istese hem Detroit'in bu turdaki şansı hem de Iverson'ın önündeki serüveni için daha iyi olmaz mıydı? Bunu önümüzdeki dönem gösterecek, bakalım Iverson'ı playofflarda boy gösterecek mi? Tabi bunun için Detroitlilerin biraz çabuk karar vermesi gerek, zira Detroit'in playoff yolu pek uzun gibi gözükmüyor.


Tecrübeli Detroit'in artık eski gücünde olmadığı bir gerçek. Özellikle Billups'ın ayrılışından sonra takım iyicene ne yaptığını bilmeden oynamaya başladı. Zaten playoff'a da anca 8. sıradan katılabildiler. Tabi onlar buraları bu 16 takım içerisinde en iyi bilen kadrolardan birine sahipler ancak karşılarında Lebron James gibi bitmek bilmeyen bir patlayıcı güç ve şampiyonluğu sonuna kadar kovalamak isteyen bir kadro var. Benim tahminim Pistons tecrübesinin sadece 2 maç işe yarayacağı ve Cleveland'ın seriyi 4 - 2 'yi bitireceği yönünde.

Bakalım Delonte West'in saçlarını kestirme umudu bir sürpriz olup ilk turdan bitecek mi? Bildiğiniz gibi yaklaşık 1 ay önce West yaptığı açıklamada şampiyon olana kadar saçlarını kestirmeyeceğini söylemişti. Bekleyip görelim...

2009 NBA Playoffları İlk Tur Celtics - Bulls Eşleşmesi


http://img79.imageshack.us/img79/2075/pbullslogo.gif http://black-and-right.com/wp-content/uploads/2008/05/boston_celtics_logo-269x300.png

http://www.halloffamememorabilia.com/images/products/HF-9043-U1med.jpg


Belki de playoff serilerinde en çok sürpriz beklenen eşleşme Celtics - Bulls'dur. Çünkü Celtics'in mücadeleci gücünün neredeyse tamamını içinde barındıran Garnett'in playofflarda olmayacağı açıklandı. Geçen sene şampiyonlukta uzun rotasyonunda inanılmaz işlere imza atan PJ Brown'ın da olmaması Garnett'in yokluğunun ehemmiyetini kat kat arttırıyor.

Garnett'in yokluğu sonrası ilk 5'e yerleşen Leon Powe'ın karşısındaki Tyrus Thomas'ın atletikliğiyle yarışamayacağı herkes tarafından kabul ediliyor. Kenardan gelen tecrübesiz Glenn Davis'de Tyrus Thomas'ı durdurmaya yetecek gibi gözükmüyor. Ama tabi burada T. Thomas'ın hücumda ne kadar insiyatif alacağı da çok önemli bir etken. Eğer Thomas o gün hücumda eline top almazsa Celtics'in 4 numarasındaki zaafiyet saklanabilir.

5 numaralarda da Perkins'in yırtıcılığı Boston adına önemli bir etken. Ancak her ne kadar Sacramento'da basketbolu unutmuş olsa da Brad Miller Bulls'a geri dönmesiyle beraber oyun zekasını da tekrar kullanmaya başlamışa benziyor ve genç Perkins'i bu zekasını kullanırsa alt edebilir.

Kenardan gelecek geçen senenin PJ Brown'ı yani Mikki Moore ise Celtics'e gerçekten uyum sağlamış gözüküyor. Bu sayede Celtics PJ Brown kadar olmasa da gene tecrübeli bir yıldızdan katkı alabilecek. Tabi 5 numara pozisyonunda genç Joakim Noah'ın her maç değişen sürpriz oyunu da eşleşmenin kaderini belirleyecektir.

Garnett'in gidişi sonrası en çok insiyatif alacak isim tabi ki Paul Pierce. Ve Pierce'ın bu eşleşmede müthiş bir şansı var. Bulls'un Sudan kökenli forveti Luol Deng sakat ve Pierce'ı Deng'e nazaran daha güçsüz Salmons savunacak ama Salmons'ın da bir sakatlığı olduğu ve bu sakatlıkla playofflarda yer alacağı göz önüne alınırsa Pierce bu seride çok rahat olacağa benziyor.

Genellikle Pierce'ın gölgesinde kalan Ray Allen'ı da unutmamak lazım. Aslında bu takımda çoğu işi gerçekleştiren en kilit anlarda korkusuzca insiyatif alan Allen hücumda kendisinden fizikçe zayıf olan Ben Gordon'ı adeta denize dökecektir. Savunmada da tüm iyi niyetiyle canını dişine takan Allen sanırım bu turdaki en şanssız oyuncu olarak Ben Gordon'ı tayin edecektir.

Guardların ikisi de NBA'in ilerleyen senelerinde çok büyük yıldızlar olması beklenen isimler. Özellikle Derrick Rose ilk senesinde de olsa Bulls'u adeta bir maestro gibi yönetiyor. Rondo'nun geçen seneye kadar çok büyük bir gelişim göstermesi Rose'u savunmada çok zorlayacaktır. Kenardan gelecek Marbury de her ne kadar eski "Starbury" kıvamında olmasa da gene de geçtiğimiz sezonlara göre iyi bir katkı sağlıyor. All-star arasından sonra takıma dönen ve önemli performanslara imza atan Hinrich'in de geri döneceğini ve de geçen Celtics şampiyonluğunda da kenardan gelip önemli katkılar veren Eddie House'un da bu mücadeleye katılacağını düşünürsek, bu seride en büyük kapışma guardlarda olacak gibi gözüküyor.

Ben tıpkı geçen sene olduğu gibi Atlanta Hawks serisinde olduğu gibi Celtics'in kendi sahasında tüm maçları alacağını ancak bu kez dışarıda da bir maç kazanıp seriyi tecrübesinin verdiği avantajla 4 - 2 geçeceğini düşünsem de ileriki eşleşmeler için Celtics'den ümitsizim.

Playoff'un Rüzgarı Uzaktan Hoş Gelirmiş

http://img93.imageshack.us/img93/7514/tmacyao.jpg


Rockets'ın son 1 senedir pek fazla parkelerde göremediğiz ( yaklaşık 50 maç ) hatta gördüğümüz zamanlarda da Houston'ın kimyasını bozduğu bile olan süper yıldızı T-Mac geçtiğimiz günlerde blogundan bir açıklama yapmış.

Mcgrady yaptığı açıklamada sakatlık sürecinin iyiye gittiğini ve tedavisinin sürdüğünü anlatmış. Takımının şu an ki durumunu beğendiğini söyleyen Mcgrady doktorlarının izin verdiği taktirde de takım arkadaşlarının yanında bulunacağını ve onlara tüm desteği sağlayacağını söylemiş. Ayrıca Mcgrady Layden adındaki 4. çocuğununda dünyaya geldiğini belirtmeyi unutmamış.

Bakalım genç ve dinamik Portland Trailblazers karşısında T-Mac'in bu desteği takım arkadaşlarını alevleyebilecek mi?

Celtics 'e Playofflar Başlamadan Gelen Darbe

http://img123.imageshack.us/img123/4848/kevingarnett.jpg


Sezon içinde ne kadar çok sakatlık olursa olsun sanırım hiçbiri bu kadar derinden bir etki yapmamıştır. Sadece Celtics taraftarına değil tüm basketbolseverlere gelen üzücü bir haber bu aslında. Çünkü Playoff dendiğinde akla gelen ilk şeyler rekabettir, savunmadır, hırstır, vazgeçmemektir. Bu temel değerlerin hepsininde basketbolda birleştiği ender yıldızlardan biri Garnett'tir. Kevin Garnett'siz playoff gerçekten de büyük bir eksiklik olacaktır.


Umalım da dev adam Garnett bizi şaşırtsın ve onu ilerleyen turlarda parkelerde görebiliriz. Tabi Celtics, Chicago'yu bir aksilik olmadan geçerse. Zira takas döneminin bitmesine yakın gelen John Salmons ve sakatlığı düzelen Hinrich gibi oyuncularla bir takım çehresine bürünen Bulls pek de yabana atılacak bir takım değil. Tabi bu serinin akıbetini ilerleyen yazılarda gözden geçireceğiz. Playoff döneminde de başka sakatlıkların da yaşanmaması dilekleriyle...

2009 NBA Playoffları 1. Tur Maç Programı - Karşılaşma Tarihleri

http://img208.imageshack.us/img208/2500/nbaplayoffsvwtop.jpg


Batı Konferansı'ndaki eşleşmelerin oynanacağı tarihler ve maçları yayınlayacak kanallar şu şekilde;




L.A. Lakers vs. Utah
Game 1 - Sun April 19 Utah at L.A. Lakers 3:00PM ABC
Game 2 - Tue April 21 Utah at L.A. Lakers 10:30PM TNT
Game 3 - Thu April 23 L.A. Lakers at Utah 10:30PM TNT
Game 4 - Sat April 25 L.A. Lakers at Utah 9:00PM ESPN
Game 5 * Mon April 27 Utah at L.A. Lakers TBD TBD
Game 6 * Thu April 30 L.A. Lakers at Utah TBD TBD
Game 7 * Sat May 2 Utah at L.A. Lakers TBD TNT

Denver vs. New Orleans
Game 1 - Sun April 19 New Orleans at Denver 10:30PM TNT
Game 2 - Wed April 22 New Orleans at Denver 10:30PM TNT
Game 3 - Sat April 25 Denver at New Orleans 1:00PM ESPN
Game 4 - Mon April 27 Denver at New Orleans TBD TBD
Game 5 * Wed April 29 New Orleans at Denver TBD TBD
Game 6 * Fri May 1 Denver at New Orleans TBD TBD
Game 7 * Sun May 3 New Orleans at Denver TBD TBD

San Antonio vs. Dallas
Game 1 - Sat April 18 Dallas at San Antonio 8:00PM ESPN
Game 2 - Mon April 20 Dallas at San Antonio 9:30PM TNT
Game 3 - Thu April 23 San Antonio at Dallas 8:30PM NBATV
Game 4 - Sat April 25 San Antonio at Dallas 4:00PM TNT
Game 5 * Tue April 28 Dallas at San Antonio TBD TBD
Game 6 * Fri May 1 San Antonio at Dallas TBD TBD
Game 7 * Sun May 3 Dallas at San Antonio TBD TBD

Portland vs. Houston
Game 1 - Sat April 18 Houston at Portland 10:30PM ESPN
Game 2 - Tue April 21 Houston at Portland 10:00PM NBATV
Game 3 - Fri April 24 Portland at Houston 9:30PM ESPN
Game 4 - Sun April 26 Portland at Houston 9:00PM TNT
Game 5 * Tue April 28 Houston at Portland TBD TBD
Game 6 * Thu April 30 Portland at Houston TBD TBD
Game 7 * Sat May 2 Houston at Portland TBD TNT




Doğu Konferansı'ndaki eşleşmelerin oynanacağı tarihler ve maçları yayınlayacak kanallar ise şu şekilde;


Cleveland vs. Detroit
Game 1 - Sat April 18 Detroit at Cleveland 3:00PM ABC
Game 2 - Tue April 21 Detroit at Cleveland 8:00PM TNT
Game 3 - Fri April 24 Cleveland at Detroit 7:00PM ESPN
Game 4 - Sun April 26 Cleveland at Detroit 3:30PM ABC
Game 5 * Wed April 29 Detroit at Cleveland TBD TBD
Game 6 * Fri May 1 Cleveland at Detroit TBD TBD
Game 7 * Sun May 3 Detroit at Cleveland TBD TBD

Boston vs. Chicago
Game 1 - Sat April 18 Chicago at Boston 12:30PM ESPN
Game 2 - Mon April 20 Chicago at Boston 7:00PM TNT
Game 3 - Thu April 23 Boston at Chicago 8:00PM TNT
Game 4 - Sun April 26 Boston at Chicago 1:00PM ABC
Game 5 * Tue April 28 Chicago at Boston TBD TBD
Game 6 * Thu April 30 Boston at Chicago TBD TBD
Game 7 * Sat May 2 Chicago at Boston TBD TNT

Orlando vs. Philadelphia
Game 1 - Sun April 19 Philadelphia at Orlando 5:30PM TNT
Game 2 - Wed April 22 Philadelphia at Orlando 7:00PM NBATV
Game 3 - Fri April 24 Orlando at Philadelphia 8:00PM ESPN2
Game 4 - Sun April 26 Orlando at Philadelphia 6:30PM TNT
Game 5 * Tue April 28 Philadelphia at Orlando TBD TBD
Game 6 * Thu April 30 Orlando at Philadelphia TBD TBD
Game 7 * Sat May 2 Philadelphia at Orlando TBD TNT

Atlanta vs. Miami
Game 1 - Sun April 19 Miami at Atlanta 8:00PM TNT
Game 2 - Wed April 22 Miami at Atlanta 8:00PM TNT
Game 3 - Sat April 25 Atlanta at Miami 6:30PM TNT
Game 4 - Mon April 27 Atlanta at Miami TBD TBD
Game 5 * Wed April 29 Miami at Atlanta TBD TBD
Game 6 * Fri May 1 Atlanta at Miami TBD TBD
Game 7 * Sun May 3 Miami at Atlanta TBD TBD

2009 NBA Playoff Eşleşmeleri




Normal sezon içinde diğer takımlara göre daha başarılı bir performans gösterip Playofflara kalma başarısını gösteren takımlar ve 2009 NBA Playoffları eşleşmeleri şu şekilde;


DOĞU KONFERANSI

Cleveland Cavaliers (1) - Detroit Pistons (8)
Boston Celtics (2) - Chicago Bulls (7)
Orlando Magic (3) - Philadelphia 76'ers (6)
Atlanta Hawks (4) - Miami Heat (5)

BATI KONFERANSI

Los Angeles Lakers (1) - Utah Jazz (8)
Denver Nuggets (2) - New Orleans Hornets (7)
San Antonio Spurs (3) - Dallas Mavericks (6)
Portland Trail Blazers (4) - Houston Rockets (5)

NBA 2008 / 2009 Sezonu Play Offları Başlıyor

http://img186.imageshack.us/img186/3598/captf7ec6b36aae74996a16.jpg

Evet bütün bir sezon, koskoca 82 maçlık bir maraton geride kaldı. Vay be 82 maç nasıl dayanmışlar helal olsun diyenler vardır aranızda ama 16 takım bugünden itibaren o 82 maçtan çok daha ayrı bir atmosferin içine giriyorlar. Zaten o 82 maçı gözünde büyüten L.A. Clippers, Sacramento Kings gibi takımlar ve onların oyuncuları, teknik kadroları, başkanları tıpkı bizim gibi her gün buruk bir heyecanla televizyonlarının karşılarına geçecekler. Çünkü NBA Playoffları her yiğidin harcı değildir.

Gerçek yıldızların ortaya çıktığı, çaylakların bir sezonda ne kadar geliştiklerini gösterdiği, oyuncuların basketbollarının yanına oyun zekalarını nasıl eklediklerini, her oyuncunun nasıl savunma yapmak zorunda kaldığını, artık alınan her pasın rahatlıkla potaya şut olarak gönderilemeyeceğini 18 Nisan tarihinden itibaren hep birlikte göreceğiz.

Blogger Templates by OurBlogTemplates.com 2008